ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ

Γενικός Σκοπός: Η συνολική ανέλιξη της Κέρκυρας με μεταμόρφωση της σε ιδανικό τόπο διαβίωσης και καθιέρωσης της ως το αστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου, αλλά και ως διεθνές κέντρο τεχνών και γραμμάτων.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα, 22 Δεκέμβρη 2018

Η Κέρκυρα διέρχεται και βιώνει για πολλά χρόνια την πιο ζοφερή και απαξιωτική κατάστασή της σε περίοδο ειρήνης: Ενδεικτικά μερικά προβλήματα:

 • Λοφίσκοι σκουπιδιών στους δρόμους, λύματα από τα σκουπίδια ρέοντα στους δρόμους, 100άδες ανεξέλεγκτες παράνομες μικρές χωματερές, δυσφήμιση του τουρισμού της πανευρωπαϊκώς, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ανεπανόρθωτη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
 • Εγκατάλειψη των υποδομών της: Άθλιοι δρόμοι με λάκκους, χωρίς φωτισμό και διαγραμμίσεις.
 • Νερό στις βρύσες ακατάλληλο ακόμη και για πλύσιμο, με επιβάρυνση του κόστους του τουριστικού προϊόντος και των νοικοκυριών.
 • Λιποταξία από κατακτήσεις του 1991, όπως το Νέο Φρούριο.
 • Εικόνα θλιβερή με τον Φοίνικα υπό κατάρρευση, την Συνεδριακή Υπογεφύρια Αίθουσα του Παλαιού Φρουρίου εγκαταλελειμμένη.
 • Ένα Δημοτικό Θέατρο που στάζει και ο κόσμος ξεπαγιάζει χωρίς κλιματισμό.

Οι ευθύνες του αθηνοκεντρικού κράτους και του αυτοαποκαλούμενου κομματικού συστήματος είναι φοβερές:
Τα κόμματα του αθηνοκεντρικού κράτους «θυμούνται» τις τοπικές κοινωνίες μόνο παραμονές εκλογών και μεταχειρίζονται τους Δήμους σαν φέουδά τους, σαν ιδιοκτησία τους, με όρους αποικιοκρατικούς, προσπαθώντας κυνικά να επιβάλλουν πάση θυσία και με κάθε οικονομικό κόστος τους ανθρώπους του αθηναϊκού κατεστημένου, να βάψουν τον χάρτη της Ελλάδας στο κομματικό χρώμα που τους συμφέρει για να το εκμεταλλευθούν κομματικά για τις καρέκλες τους. Μετά εξαφανίζονται και συνεχίζουν ως βόσκουσες ελίτ τη τρυφηλή ζωή του Κολωνακίου, ταυτόχρονα ληστεύουν και λεηλατούν τον πλούτο της Κέρκυρας π.χ. από τις τεράστιες εισπράξεις από τη Μαρίνα, Αεροδρόμιο, Αχίλλειο, Μον Ρεπό, Αρχαιολογικό Μουσείο, Λιμάνι, Παλαιό Φρούριο, Καζίνο κ.α.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του 2014 για τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχαν εκφράσει τη θέση και τη βούληση να κατέβουμε από τότε στο Δήμο Κέρκυρας.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα σχεδόν το σύνολο των φίλων και των δεκάδων πολιτών που συναντάμε καθημερινά και συνομιλούμε στα πεζοδρόμια και στα καντούνια της Πόλης μας καθώς και στα χωριά μας ζητούσαν να επικεντρώσουμε τη κάθοδό μας στη Κέρκυρα, στο Δήμο Κέρκυρας.

Οφείλουμε να ακούμε τον λαό και να εκτελούμε τις εντολές του.

Γι’ αυτό και αποδεχόμαστε τις προτάσεις για να συγκροτήσουμε έναν αδέσμευτο και ανεξάρτητο από κόμματα συνδυασμό- μία νέα ανεξάρτητη παράταξη με πολύπλευρες, έντιμες και καθαρές συμμαχίες που θα έχει νικηφόρα προοπτική στις εκλογές του Μάη 2019 και θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνον το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας, θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα διεκδικεί και θα κατακτά προς όφελος του τόπου μας και των πολιτών.

Το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας απαιτεί την υπεράσπισή του και την προάσπισή του με νέες κατακτήσεις.

Θα μπει τέλος στην αναρχία και στην ασυδοσία που έβλαψε το σύνολο της πόλης και των χωριών μας αλλά και κυρίως τα ζωτικά συμφέροντα των πολιτών ενώ ωφέλησε μόνον μικρές ομάδες συμφερόντων.

Θα μπει σέστο: Νοικοκυριό, οργάνωση και τάξη με πρώτη τη καθαριότητα. Και πολύ δουλειά, δουλειά, δουλειά με απώτερο σκοπό να στηριχθεί το τουριστικό μας προϊόν, η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή μας.

Η Κέρκυρα πρέπει να αποκτήσει όραμα και όχι να παραπαίει στα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Η Κέρκυρα να φθάσει πολιτισμικά, επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά στο επίπεδο που της αρμόζει.

 • Να γίνει πανευρωπαϊκό και γιατί όχι παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και ιδίως μουσικής.
 • Να βελτιωθεί ο τουρισμός με αύξηση του αριθμού υψηλής στάθμης επισκεπτών.
 • Να γίνει συνεδριακό – επιχειρηματικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας με αξιοποίηση του μεγάλου αριθμού των υποδομών που καταρρέουν (παλάτια, φρούρια, μίνες, κλπ).
 • Να καταστεί το ουσιαστικό κέντρο της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου.
 • Να χρηματοδοτηθούν με μόνιμους πόρους η μοναδική και υπερέχουσα πολιτιστική φαρέτρα μας με τις απίστευτες Φιλαρμονικές μας, τις Χορωδίες μας, τα Πολιτιστικά μας Σωματεία.
 • Αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών.