Αθλητισμός

Γιά να έχουμε σωματική και ψυχική υγεία.

 

Βελτίωση – αναβάθμιση των υπαρχουσών δημοτικών υποδομών των σε άλλα σημεία του Δήμου: 

Έργα:

  • Αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές υποδομές που είναι σε κακή κατάσταση και τις αποδίδουμε στους δημότες της περιφέρειας, π.χ. Γήπεδο Κοντοκαλίου, Καστελλάνων Μέσης, κ.λπ..
  • Παρεμβαίνουμε στο «Ναυσιθόειο Αθλητικό Κέντρο» και το γήπεδο μπάσκετ στις Κουλίνες, ώστε να τα αποδώσουμε αναβαθμισμένα και λειτουργικά προς χρήση των ομάδων της Κέρκυρας. 
  • Συντήρηση του «φυσικού χώρου» του κρίκετ στην κάτω πλατεία. Εξέταση δυνατοτήτων μαζί με τα σωματεία και την ΕΛ.Ο.Κ. για συχνότερη χρήση του χώρου για αγώνες κρίκετ.
  • Συντήρηση ποδοσφαιρικών γηπέδων και αξιοποίηση σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
  • Διεκδίκηση οφειλόμενων στην Κέρκυρα γηπέδων από το πρόγραμμα «Αθήνα 2004».

 

Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση ή συνδιοργανώνουμε μαζι με αθλητικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, σημαντικά Αθλητικά γεγονότα που προωθούν τον Αθλητικό τουρισμό και έχουν διεθνή απήχηση. Μεταξύ αυτών,
  • συνεχίζουμε την πετυχημένη διοργάνωση του «Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας»,
  • στηρίζουμε και προωθούμε Διεθνή Φεστιβάλ Κρίκετ μεταξύ ξένων και ντόπιων ομάδων διαφόρων κατηγοριών,
  • το Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού.
  • Στηρίζουμε επιτυχημένες διοργανώσεις όπως το «Corfu Mountain Trail, την ‘Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου»,κλπ. και συνεργαζόμαστε για την διοργάνωση παρόμοιων σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων και σε άλλα αθλήματα.

 

Επαναφέρουμε εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως ο Γύρος της Πόλης, ο Κολυμβητικός Γύρος του Βίδου, ή/και δημιουργούμε νέες δράσεις που ενεργοποιούν τους πολίτες, κάθε ηλικίας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Οργανώνουμε ορθολογικά και με κριτήρια την λειτουργία των κλειστών αθλητικών χώρων που είναι στην ευθύνη του Δήμου.
Διεκδικούμε τη συμμετοχή του Δήμου στη Διοίκηση του ΕΑΚΚ που αποτελεί το βασικό αθλητικό κέντρο για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο Σωματεία που διακρίνονται σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.
Υποστήριξη του αθλητικού τουρισμού.

Με τη σύζευξη τουρισμού-αθλητισμού-πολιτισμού ανοίγονται νέες προοπτικές και για τη συμμετοχή των τοπικών μας αθλητικών σωματείων, άρα και τη βελτίωση του επιπέδου τους, όπως επίσης και για τη βελτίωση των υποδομών.

 Με τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, όπως τα προαναφερθέντα ενισχύεται και ο τουριστικός τομέας, αποκτώντας μία θεματική διάσταση και εμπλουτίζεται η αθλητική δραστηριότητα του τόπου με αρκετά παράπλευρα οφέλη που διαχέονται.

Εν μέρει ο αθλητικός τουρισμός συμβαίνει σε μικροκλίμακα εδώ και πολλά χρόνια, για παράδειγμα με τις αγγλικές ομάδες που έρχονται για να παίξουν κρίκετ με τις τοπικές μας ομάδες, με αγώνες δρόμου όπως ο Κάσσιος Δίας στην Κασσιόπη κ.α.

Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι η διάδοσή τους, αλλά και η βελτίωση του επιπέδου, ώστε να διοργανώνονται με επαγγελματισμό και οι συμμετέχοντες να μένουν ικανοποιημένοι. Και πάλι απώτερος σκοπός είναι το ευρύτερο κοινωνικό όφελος και εν μέρει το οικονομικό.

Παραλλήλως επιτυγχάνεται έτσι και βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος, ο οποίος είναι στόχος στρατηγικής προτεραιότητας για εμάς.