ΟΡΑΜΑ

Το όραμα του συνδυασμού μας για την Κέρκυρα είναι να ξαναγίνει ένας ευρωπαϊκός και μοντέρνος τόπος, για τον οποίο οι κάτοικοί του θα είναι υπερήφανοι και για τις τύχες του οποίου θα έχουν ενεργό ρόλο. Θέλουμε η Κέρκυρα να ξαναγίνει όμορφη και να αποκατασταθούν οι βλάβες που της έχουν προκληθεί.
Θέλουμε οι κάτοικοί της να έχουν αυτοπεποίθηση και τόλμη να πατάξουν και να αλλάξουν όσα τους προσβάλλουν και τους πληγώνουν, δρώντας για το κοινό καλό. Να μην ανέχονται τη διαφθορά και τη διαπλοκή συμφερόντων.
Θέλουμε οι κάτοικοι της Κέρκυρας να ζουν και να αναπτύσσονται αρμονικά σε αυτήν, ασκώντας όλες τις ατομικές και τις συλλογικές δραστηριότητες που κάνουν τη ζωή καλύτερη. Θέλουμε να λειτουργούμε ως κοινωνία που μπορεί να λύνει τα προβλήματά της.  Και που τολμά να βαδίζει μπροστά, αλλά να ενδιαφέρεται και για όσους μένουν πίσω. Τέλος, θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που διατηρεί την ιδιαίτερή του ταυτότητα και καμαρώνει για αυτήν. Με έναν λαό που  γνωρίζει και σέβεται την ιστορία του, που ενδιαφέρεται και αναπτύσσει τον πολιτισμό του.
Θέλουμε μία Κέρκυρα που θα αποτελεί έναν ισχυρό πόλο πολιτισμού και αειφόρου οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.
Για την υλοποίηση του οράματος ορίζονται οι ακόλουθοι τομείς οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν ισοβαρώς ως δίκτυο και όχι μεμονωμένα: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Οικονομία, Καινοτομία , Παιδεία, Κοινωνία, Διοίκηση, Πολιτική.

Ειδικότερα:

Η Κέρκυρα να φθάσει πολιτισμικά, επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά στο επίπεδο που της αρμόζει.

  • Να γίνει πανευρωπαϊκό και γιατί όχι παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και ιδίως μουσικής.
  • Να βελτιωθεί ο τουρισμός με αύξηση του αριθμού υψηλής στάθμης επισκεπτών.
  • Να γίνει συνεδριακό – επιχειρηματικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας με αξιοποίηση του μεγάλου αριθμού των υποδομών που καταρρέουν (παλάτια, φρούρια, μίνες, κλπ).
  • Να καταστεί το ουσιαστικό κέντρο της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου.
  • Να χρηματοδοτηθούν με μόνιμους πόρους η μοναδική και υπερέχουσα πολιτιστική φαρέτρα μας με τις σπουδαίες Φιλαρμονικές μας, τις Χορωδίες μας, τα Πολιτιστικά μας Σωματεία.
  • Αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών.