Ερωτήματα του ΤΕΕ Κέρκυρας προς υποψηφίους

logotypo

Τα σοβαρότατα ζητήματα που θέτει το Τμήμα Κέρκυρας /Τ.Ε.Ε, μέσω ερωτηματολογίου, προς τους υποψηφίους των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι πολλά και σημαντικά. Θα μπορούσαμε, προς εντυπωσιασμό, να γράψουμε μια «έκθεση ιδεών» βασισμένη σε υπάρχουσες μελέτες επιστημονικών φορέων και να δώσουμε την αίσθηση ότι «τα ξέρουμε όλα και έχουμε λύσεις για όλα». Ωστόσο, προτιμήσαμε να απαντήσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια. Ως μελλοντική αρχή, δεν έχουμε πρόθεση να αυτοσχεδιάσουμε, ούτε να επιδοθούμε σε ερασιτεχνικές λύσεις στα σοβαρά θέματα του τόπου μας, αλλά να συνεργαστούμε με όλους εκείνους τους επιστημονικούς φορείς που,  ως αρμόδιοι, έχουν τη γνώση και θα μας υποδείξουν τη λύση.

Αρχή της δημοκρατίας είναι να εκπροσωπείται από όλο το εύρος της κοινωνίας και όχι μόνο από επιστήμονες και τεχνοκράτες. Κύριος ρόλος της δημοτικής αρχής είναι να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της επιστημονικής λύσης και της πραγματικότητας κι αυτό θα το πετύχουμε με εργατικότητα, αποφασιστικότητα, ανιδιοτέλεια και τιμιότητα.                                                                

Σας καταθέτουμε ένα σχέδιο των απαντήσεων στα θέματα του ερωτηματολογίου που θέσατε. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να ενημερωθούμε με επίσημα στοιχεία (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, είναι ανύπαρκτα) για τα προβλήματα της Κέρκυρας. Επισκεπτόμαστε κοινότητες, γειτονιές, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, δημοτικές ή/και διοικητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων της καθημερινότητας, που είναι πάρα πολλά, σύνθετα και δυσεπίλυτα.

Πιστεύουμε ότι με συλλογική δουλειά των μελών του συνδυασμού, με τη στήριξη των επιστημονικών φορέων, όπως του Τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. και μέσα από διάλογο, θα συμπληρώσουμε τις σκέψεις και τις γνώσεις μας, ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το ολοκληρωμένο, εφικτό και πραγματοποιήσιμο, πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

 

Αφήστε μια απάντηση